Meteen naar de inhoud

Werkwijze

In mijn praktijk staat jouw kind centraal. Ik kijk naar een kind als geheel, niet alleen naar de klachten die je kind heeft. Wat heeft hij of zij nodig? Wat zit er onder het gedrag wat iemand laat zien? Onder elk gedrag zit een positieve intentie, samen gaan we kijken hoe we die positieve intentie tot uiting kunnen brengen. Ik luister en volg, om de antwoorden die in het kind zelf zitten te ontdekken. Zo ontdekken we samen wat al goed gaat en wat hij of zij nog nodig heeft. 

Creatief & spel

Samen spellen spelen en creatief bezig zijn. Dit kan verschillende doelen hebben. Zo kunnen we bijvoorbeeld een spel spelen om op een luchtige manier de belevingswereld van een kind te ontdekken, een tekening maken om de veilige plek visueel te maken of een rollenspel doen om ander gedrag te oefenen.

Bewust

Aandacht voor de binnenwereld. Nieuwsgierig kijken naar wat er nou eigenlijk gebeurt in lichaam en geest. Vaak geeft het al rust om gewoon te kijken naar emoties, gevoelens en sensaties zonder er meteen iets mee te moeten doen. Of misschien ontdek je wel iets waar je nog niet bij stil had gestaan. Ook kunnen we met grondings- en visualisatie oefeningen werken aan meer verbinding tussen lichaam en geest.

Systeemgericht

Naast de binnenwereld van een kind heeft de buitenwereld invloed op gedrag en welzijn. Daarom wordt de directe omgeving, bijvoorbeeld het gezin of klasgenoten, betrokken bij het proces. We kijken naar wat nou maakt dat je op een bepaalde manier reageert en wat voor effect die reactie weer heeft. De betrokkenen hoeven hier niet bij aanwezig te zijn. Als het passend is kan er iemand bij de sessie worden uitgenodigd.

Bezoekadres

Zuiderlicht
Kloosterlaan 138-A
4811EE Breda

Contact

Neem contact met me op!
Tel: 06-23997859
info@vanwonderenkindercoaching.nl